Як проходить операція вітректомія?

Операція полягає у заміні склоподібного тіла на фізіологічний розчин, газоповітряну суміш або силіконову олію. Штучні речовини, що застосовуються, розширюючись, притискають уражену сітківку до стінок ока, завдяки чому вона утримується в нормальному положенні.

Тривалість операції залежить від тяжкості захворювання і, відповідно, від обсягу втручання і становить у середньому від 30 хвилин до 2 годин. Операція проводиться під контролем досвідчених анестезіологів під місцевою чи загальною анестезією (наркозом).

За допомогою вакуумного інструменту склоподібне тіло висмоктують, прибирають уражені тканини, рубці, за потребою виконують інші маніпуляції. На завершальному етапі лікар оглядає очне дно, запаює очні судини, що кровоточать лазером, поміщає замінник склоподібного тіла в порожнину.

Гострота зору після операції відновлюється поступово. Відбувається це у перші 2 чи 3 місяці. У деяких пацієнтів гострота зору поступово відновлюється протягом півроку. Як правило, цей процес повільніше протікає у короткозорих пацієнтів, людей з цукровим діабетом, у літніх.

Related Post

Як зберігати відходи 5 класу небезпеки?Як зберігати відходи 5 класу небезпеки?

Тимчасове зберігання твердих відходів 4-го і 5-го класів небезпеки залежно від їхніх властивостей допускається здійснювати без тари – навалом, насипом, у вигляді гряд, відвалів, у стосах, рулонах, брикетах, тюках, у

У якому віці Кейт Міддлтон вийшла заміж?У якому віці Кейт Міддлтон вийшла заміж?

Кейт було 29 років, коли 29 квітня 2011 року вона одружилася з принцом Вільямом, спадкоємцем британської корони. 29 квітня 2011 року 29 квітня 2011 року у Вестмінстерському абатстві принц Вільям