Як починається казка Морозко?

А казка починається так: «У мачухи була падчерка та рідна донька» – тобто, на першому місці падчерка, на другому – рідна донька.

З російської народної казки "Морозкоможна зробити висновок про те, як стануть у нагоді в житті добросердя і ввічливість. Дочка старого, яка першою зустрілася з Морозко, була з ним чемна і отримала в нагороду багате посаг. Старухіну ж дочку за її грубість суворий Мороз застудив до смерті.

Морозко (казка)

Морозко
Обкладинка книги "Морозко» рисунок П.С. Афанасьєва
Жанрчарівна казка
Авторфольклор
Мова оригіналуросійська, білоруська, українська

Однак зла мачуха нікому не дозволяє свататися до Насті, а взимку, зневірившись видати Марфушку, велить старому відвезти Настінку в ліс і залишити там замерзати. Старий покірно щастить свою дочкаАле потім вирішує витерпіти будь-яку жорстокість від старої, ніж занапастити Настеньку, і повертає додому.

Related Post

Як називається лапи для боксу?Як називається лапи для боксу?

Маківара (лапа) для ударів ногами та руками Big Sport, червоно-жовта, Довжина ударної частини 48 см. Лапа боксерська. Одна штука. Для відпрацювання ударів, вигнута, аматорська. Лапи та маківари – необхідні снаряди

Де вим'я у корови?Де вим'я у корови?

Вим'я – орган, утворений молочними залозами самок деяких ссавців, наприклад, у жуйних, таких як корови, кози, свині, оленя, козулі. Розташовується вим'я в області живота або пахвинної області, складається з кількох