Зберігати в сухому та прохолодному місці, захищеному від прямих сонячних променів і недоступному для дітей. Зберігати при кімнатній температурі. Протипоказання: індивідуальна непереносимість компонентів продукту. Не вживати вагітним і годуючим жінкам, а також особам до 18 років.
Цитрулін зустрічається в спеціалізованих ензимах, входить до складу шкіри, волосся і оболонки нервів. Цитрулін необхідний для підтримки азотистого балансу в організмі. З цитруліну може утворюватися аргінін – основний донатор азоту, який покращує кровотік в м'язах.
Як правильно приймати цитрулін На основі сучасних досліджень рекомендована доза становить 3-6 грамів на добу L-цитруліну або приблизно 8 грамів на добу цитруліну малату.
Доведено, що для підвищення рівня L-аргініну в організмі добавки L-цитруліну є більш ефективними, ніж L-аргінін. І як результат, L-цитрулін є набагато ефективнішим у підтримці та отриманні позитивних клінічних результатів.
Основними механізмами, за які цитрулін цінується як у спортивній, так і в клінічній дієтології, є участь у сприянні синтезу оксиду азоту (NO) та секреції аміаку. Цитрулін бере участь у синтезі оксиду азоту через амінокислоту аргінін, в яку він перетворюється.
Аргінін – важлива амінокислота, яка є складовою білка, бере участь в синтезі оксиду азоту, виконує антиоксидантну і протизапальну функції.
Цитрулін являє собою замінну амінокислоту, назва якої походить з лат. перекладу слова «кавун», у якому вперше вона була знайдена. Оскільки дана амінокислота є замінною, то частково може синтезуватися нашим організмом самостійно. Однак варто враховувати, що кількість утвореної …