Ароматні цибулини цієї рослини надзвичайно багаті на речовини, корисні для здоров'я. Цибуля — цінне харчове джерело вітаміну С, містить ефірні олії та фітонциди. Також допомагає при застуді, астмі, бактеріальних інфекціях, респіраторних проблемах, стенокардії та кашлі.31 бер. 2023 р.
Кому не можна їсти сиру цибулю – лікарі попереджають Обережно її треба вживати тим, у кого є захворювання печінки: гепатити всіх видів, цироз або жировий гепатоз. Також небажаний овоч для людей з серцевою недостатністю і порушеннями його ритмів.
Багато людей починають плакати, як тільки починають нарізати цибулю. Але, хоча це не має наукового обґрунтування, деякі люди запевняють, що запах, яку виділяє цибуля під час нарізання, допомагає полегшити кашель. Перед сном розріжте цибулину на четвертинки і залиште її на тарілці на тумбочці або в ногах ліжка.
Льодяники і таблетки від кашлю:
- Пульмобріз
- Мукалтин
- бромгексин
- Аскор
- Лазолван
- Муцітус
- Пульмолор
- Тос-май
Цибуля містить антиоксиданти та сполуки, які борються із запаленням, знижують тригліцериди та рівень холестерину — усе це може знизити ризик серцевих захворювань. Їх потужні протизапальні властивості також можуть допомогти знизити високий кров'яний тиск і захистити від утворення тромбів.
Вона підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишківника. Але слід пам'ятати, що в сирому вигляді її не рекомендується вживати людям з хворобами ШКТ (гастрит, виразка шлунку), бо це може викликати подразнення слизової.
Дорослій людині в день дозволено вживати 100 г (півсклянки) лука в будь-якому вигляді. Тому, яке б протикашльовий засіб ви не вибрали, враховуйте …