Свіжий корінь імбиру. Протягом 1-2 тижнів можна зберігати свіжий корінь імбиру у холодильнику. За цей час він не втратить свої корисні властивості. Якщо ви хочете продовжити його термін придатності, вам треба покласти імбир у герметичний пакет або контейнер, викачавши все повітря.
Щоб заморозити імбир, обгорніть його харчовою плівкою (якщо заморожуєте великий корінь, розламайте на менші шматочки), а потім заморозьте. Так імбир зберігатиметься до 6 місяців. Ви можете одразу очистити імбир або залишити шкірку. У будь-якому випадку нема потреби розморожувати його, якщо збираєтеся терти.
Імбир часто кладуть у їжу – і не тільки в чай. Його додають у багато страв як приправу – він надає пікантну гострину. Наприклад, його часто використовують при приготуванні картоплі – вареної, запеченої чи смаженої – у м'ясних чи рибних стравах.
Чи потрібно чистити імбир: відповідь здивує Ні, чистити імбир не потрібно", – наголошує автор The Kitchn. "Натомість я просто ретельно протираю імбир і обрізаю всі підрум'янені частини". "І, якщо вона відривається великими шматками, я просто знімаю її з натертої м'якоті.
І дійсно, імбир володіє природними лікувальними властивостями і може покращувати травлення, зміцнювати імунну систему. Проте, слід дотримуватися обережності при дозуванні: добова доза не повинна перевищувати чотирьох грамів, констатують фахівці.
Щоб коріння довго зберігалося, рекомендують заморозити імбир. Однак перш ніж зайнятися цим, слід ознайомитися з особливостями зберігання та заморожування коріння цієї трави.