Вчені з американського штату Кентуккі встановили, що споживання шоколаду робить дитину доброю. Пояснюється це дуже просто. Шоколад сприяє виробленню серотоніну в організмі, який називають «гормоном щастя». Він сприяє позитивному настрою, змушує забути образи.
Багато комерційних шоколадів містять шкідливі добавки, надмірну кількість цукру та низькоякісні інгредієнти. Високий вміст обробленого цукру та штучних консервантів може сприяти проблемам із здоров'ям, таким як набір ваги, карієс та збільшений ризик розвитку хронічних захворювань.
Проте варто знати, чому шоколад шкідливий та які наслідки може мати його надмірне вживання. Шоколад містить багато цукру та насичених жирів. Це висококалорійна їжа. Велика кількість шоколаду та інших солодких продуктів в раціоні загрожує розвитком ожиріння та захворювань серцево-судинної системи.
Какао та шоколад містять кофеїн та інші стимулятори, такі як теобромін, які можуть впливати на розвиток та нервову систему дитини. У надлишку кофеїн може знизити апетит, викликати нервове збудження, вплинути на сон і посилити рефлюкс, а немовлята більш чутливі до кофеїну, ніж старші діти та дорослі.
Скільки шоколаду можна їсти без шкоди для здоров'я Денна норма для дорослих чоловіків і жінок без проблем зі здоров'ям – 30-50 грамів гіркого шоколаду, тобто від третини до половини звичайної плитки кожен день. При високих фізичних навантаженнях допускається збільшення норми в півтора раза.
дітям до 2 років, оскільки органам травлення буде складно його переробити; у вечірній час, адже він містить теобромін і кофеїн, які збуджують серцево-судинну й нервову системи; людям, у яких нервово-артритичний діатез, невроз або захворювання серцево-судинної системи;