Найкраще товарна цибуля зберігається при температурі -1 … + 4 °С і відносній вологості повітря 70-75%. При зберіганні цибулин, вони самі починають віддавати вологу в повітря. Таким чином, продукт самостійно підвищує вологість приблизно до 95%, тим самим, завдаючи собі величезної шкоди.
Це стає неприємним сюрпризом для будь-якого городника. Щоб цибуля не гнила, треба поливати її розчином солі.
Зберігати, як правило цибулю сіянку можна в тканинному мішку або картонній коробці, або в погребі при температурі від 0С до + 3С, або в квартирі при температурі 17-18С. Потрібно уникати більш високих і нижчих температур, так як вони можуть зіпсувати посівний матеріал – цибуля піде в стрілку.
По-перше, варто уникати холодильника, оскільки через надлишок вологи вони стануть м'якими та запліснявіють. Натомість краще зберігати часник і цибулю в прохолодному, темному та добре провітрюваному приміщенні на кухні. Так вони зберігатимуться від трьох до шести місяців.
Як найкраще зберігати продукт Зазначається, що нарізану та сиру цибулю варто зберігати в герметичних контейнерах та в холодильнику. Вона буде свіжою від 7 до 10 днів. Очищену цибулю найкраще зберігати в холодильнику, а саме в герметичному контейнері. Так на неї менше впливатиме кисень.
У приватному господарстві найкраще зберігати запаси цибулі в прохолодному сухому підвалі або в іншому неопалюваному приміщенні, розсипаними на стелажі тонким шаром до 30 см, або покладеними в вентильовані ящики або коробки з такою ж висотою заповнення. Ідеальними вважаються умови до +1°С при рівні вологості до 75-80%.
Цибуля потребує прохолодного місця для зберігання. Знайти таке вдома – буває нелегко, особливо в теплі пори року. Не хвилюйтеся. Зібрали поради, як можна тримати цибулю тривалий час.