Щоб поповнити організм магнієм, у Вашому раціоні харчування повинні бути такі продукти: свіжі молоко та м'ясо, гречка, пшоно, боби, морква, шпинат, картопля. А також: абрикоси, персики, банани, малина, полуниця, ожина, кунжут, горіхи. М'ясо має бути нежирним: пісна яловичина, телятина, курятина, м'ясо кролика.
Продукти, що перешкоджають засвоєнню магнію: продукти з високим вмістом оксалатів, такі як шпинат, листова зелень, горіхи, чай, кава та какао.
Авокадо 58 мг магнію на один фрукт середніх розмірів (або близько 30 мг на 100 г) дуже непоганий результат. Крім того, в авокадо багато калію, вітамінів групи В, вітаміну К та мононенасичених жирів, вкрай корисних для серцево-судинної системи.