Для чого корисна цибуля порей?

У цибулі-порей, як і в більшості овочів, міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, велика кількість калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій. Цибуля – порей корисна за порушень травлення, за підвищеного тиску, за захворювань очей, артриту і подагри.

Сира цибуля – порей хрустка і досить тверда. Порей вживають і в сирому, і в приготованому вигляді – смаженому, вареному, тушкованому. Також у їжу використовують висушений порей. Цибуля – порей може слугувати гарніром до м’яса або риби, її використовують як приправу до бульйону, супу, додають до салатів, соусів і консервації.

Сирий порей протипоказаний у разі запальних захворювань шлунка і дванадцятипалої кишки. Народна медицина часто використовує сік порею і відвар листя в лікуванні сечокам’яної хвороби. Проте його не радять приймати за оксалатних каменів. Також не треба з’їдати за раз велику кількість цибулі.

Related Post

Чому християни хрестяться правою рукоюЧому християни хрестяться правою рукою

Два притиснутих пальця до долоні знаменують про подвійну природу Ісуса Христа, про з'єднання божественного і людського початку в Сина Божого. Хреститися прийнято правою рукою, тому що саме за правим плечем

Як здобути освіту бібліотекаря?Як здобути освіту бібліотекаря?

Щоб працювати бібліотекарем, потрібна вища або середня професійна освіта. Можна закінчити вищий навчальний заклад за спеціальністю «Менеджмент бібліотечно-інформаційної діяльності» або коледж. До коледжу простіше вступити та закінчити його швидше. У

Як дізнатися начинку телефону?Як дізнатися начинку телефону?

Android. Коли ви потрапите в меню налаштувань смартфона, відкрийте розділ «Система», а потім перейдіть до пункту «О телефоні». Там знайдете назву моделі. На деяких версіях Android розділ з модельним позначенням