Кому не можна їсти грейпфрути

Грейпфрут – відмінне джерело вітаміну С, який необхідний для підтримки імунної системи та підтримки здоров'я шкіри. Він також містить інші важливі вітаміни та мінерали, у тому числі вітамін А, калій та клітковину. Високий вміст клітковини у грейпфруті допомагає підтримувати здорове травлення.

У цьому фрукті багато вітаміну С, тому його необхідно їсти в зимовий період, щоб боротися з вірусами. Якщо порівнювати помело і грейпфрут, то в помело практично в півтора рази більше аскорбінової кислоти. Також в ньому набагато більше клітковини і калію.

Багатий вітамінно-мінеральний склад грейпфрута й помело приносить користь для здоров'я. Великий вміст вітаміну С підвищує опірність організму, допомагає боротися з вірусами й бактеріями, особливо взимку та міжсезоння, але їх треба обережно вживати тим у кого є протипоказання.

У грейпфруті міститься особлива речовина нарингін (саме вона відповідає за гіркуватий присмак), який перешкоджає засвоєнню жирів, прискорює обмін речовин, покращує роботу кишківника і стимулює процес травлення, що в результаті призводить до схуднення.

Природні процеси очищення печінки будуть функціонувати нормально, завдяки впливу вітаміну С й антиоксидантів, які в надлишку міститися в цьому фрукті. Можна пити грейпфрутовий сік — це підвищить процес вироблення печінкових елементів, а вони запобігають «засміченню» організму.





Грейпфрути багаті на вітамін С та інші життєво важливі поживніи речовини, що підтримують загальний стан здоров’я, проте для декого вони просто небезпечні. Кому і чому, дієтологиня розказує у Фактах ICTV

Related Post

Яка вода в озері Вікторія солона чи прісна?Яка вода в озері Вікторія солона чи прісна?

Купатися в озері Вікторія суворо не рекомендується – у воді чимало крокодилів, крім того, вона заражена шистомозом – хоча є пара-трійка перевірених пляжів при деяких готелях, де можна, можливо безпечно