До складу червонокачанної капусти входить вітаміни А і С. посилює імунітет, допомагає боротися з інфекціями та вірусами, а також знижує ризик розвитку онкології. (Нарівні з клітковиною). До того ж, при достатку вітаміну А покращується зір та зменшується стомлюваність очей.
Фіолетова капуста: користь та шкода Краснокочанну капусту рекомендують вживати для профілактики пухлинних захворювань та лікування виразки шлунка. Капуста добре впливає на обмін речовин, допомагаючи позбутися зайвої ваги. Овочі корисні при таких захворюваннях, як подагра, жовчнокам'яна хвороба, атеросклероз.
Більше вітаміну С Червона капуста також багатша на вітамін С, ніж її біла родичка. Цей вітамін важливий для здоров'я, оскільки він діє як антиоксидант в організмі, щоб запобігти шкоді окисленню.
броколі Самої корисною капустою вважається броколі. У капусті дуже багато рослинного білка та вітаміну С. Вона практично не містить крохмалю та сахарози. Незалежно від того, яка капуста корисніше, вона допомагає при запорах та геморої.