Плоди калини — це відмінний загальнозміцнюючий, а також протизапальний, ранозагоювальний, седативний, сечогінний та жовчогінний засіб. Ягоди та сік калини застосовують при лікуванні застуди, кашлю, виразки шлунка та 12-палої кишки, при коліті, хворобах печінки, ревматизмі, при внутрішніх кровотечах.Oct 20, 2021
Восени ж рослина вкрита палаючим листям. Користь калини доведено і в доказовій, і в народній медицині. Вона багата мінералами, антиоксидантами та вітамінами. Регулярне вживання плодів калини знижує ризик розвитку багатьох захворювань, пов'язаних із травною, ендокринною та серцево-судинною системами.
У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди та кісточки. калини. Причому для настання цілющого ефекту в більшості випадків достатньо п'яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини в день. Але сам курс лікування не має бути тривалим, попереджають експерти.
Зміцнює серце, судини. Сік містить такі мікроелементи як калій, магній, які життєво необхідні для нормальної роботи серцево-судинної системи. Знижує тиск, запобігає тахікардії. Істотно допомагає при терапії та профілактиці бронхіту, ангіни, а також багатьох патологій ЛОР органів.