Навіщо молоду свіжу капусту перед використанням бланшують?

Використання цієї кулінарної технології сприяє тому, що тендітні листові овочі (шпинат, листова капуста, щавель) не розвалюються під час приготування.. Завдяки бланшуванні тверді овочі та фрукти не втрачають своєї форми, не стають м'якими.2 Sept 2015

Бланшуванням досягають цікавого ефекту: уповільнюється або взагалі припиняється робота ферментів, що руйнують структуру, колір та аромат продукту. Бланшувати продукти першими стали, французькі кухарі, тому що сам термін походить від французького слова blanchir, тобто відбілювати, обварювати окропом.

Бланшування допомагає підготувати овочі до заморожування. Після короткої теплової обробки вони довше зберігають свій колір та смакові якості. Після такої обробки у деяких продуктів, наприклад, у помідорів або кальмарів, легше знімається шкірка.

Цей процес допомагає блокувати фермент росту, зберігаючи у своїй якість інгредієнтів, допомагаючи захистити від ушкоджень. Овочі втрачають свій смак та аромат, якщо будуть заморожені без попереднього бланшування. Їхня консистенція, після відтавання, м'якша, а запах не настільки інтенсивний.

Related Post

Як правильно харчуватися, якщо ти студент?Як правильно харчуватися, якщо ти студент?

На обід намагайтеся з'їсти овочі, гарнір, м'ясо, а от вечерю повинен бути легким. Поширена серед учнів різного віку звичка пропускати сніданок – одна з найшкідливіших. Бажано, щоб основні прийоми їжі

 Скільки разів потрібно піднімати штангу Скільки разів потрібно піднімати штангу

4. Штангу потрібно підняти 10-15 разів за підхід. Якщо не вдається – вага занадто велика.30 бер. 2018 р. Найчастіше схема є складнішою, приміром, 10-12, 12-15 або більше повторень, але при цьому

Як швидко відростити волосся в домашніх умовах за тижденьЯк швидко відростити волосся в домашніх умовах за тиждень

Олена виділяє основні правила догляду, щоб відростити здорове волосся: не мити голову щодня; ополіскувати волосся наприкінці миття голови холодною водою; використовувати безсульфатні шампуні; мінімум раз на місяць робити професійну процедуру