З ним легко зробити повітряний крем і мус, збити яйця, вершки чи білки до стійких піків. Призначені для приготування густого тіста. З їхньою допомогою народжуються справжні кулінарні шедеври. Але така насадка не в кожній моделі блендера.
Як можна, можливо використовувати занурювальний блендер? В принципі, як завгодно. Він здатний подрібнити м'ясо та птицю, сир, рибу, тверді овочі та фрукти. Підходить для приготування фаршу (м'ясного та овочевого), смузі, пюрешок.
Основне призначення занурювального блендера – Подрібнювати. Втім, виробники давно зрозуміли, що єдину функцію непогано було б доповнити іншими корисними можливостями. Тому сучасні моделі, такі як HR1679/90, можуть збивати, змішувати, дробити. А до деяких у комплекті навіть іде тертка.
Блендер в першу чергу призначений для подрібнення інгредієнтів, а міксер – для збивання та замішування тіста. Навіть занурювальний блендер, обладнаний насадкою-віночком, не зможе повноцінно замінити міксер, оскільки при тривалій роботі перегріватиметься.