Навіщо потрібен крохмаль?

Крохмаль додають, щоб загуснути різні продукти та страви. Наприклад, він часто є в рецептах тіста для млинців, оладок та випічки, запіканок, фаршу, киселів, соусів, заварних кондитерських кремів, домашніх цукерок, мармеладу, гарячого шоколаду.

У харчовій промисловості крохмаль використовується для отримання глюкози, патоки, етанолу, текстильної — для обробки тканин, паперової — як наповнювача. Крім того, крохмаль входить до складу більшості ковбас, майонезу, кетчупу та інших продуктів.

Крохмаль має високу поживну цінність і швидку засвоюваність, а його здатність утворювати в'язку масу використовується для приготування соусів і киселів. Киселі зазвичай готують із фруктів, ягід, овочів та круп, хоча зустрічаються рецепти горіхового, горохового, чайного та шоколадного напою.

Related Post

Як визначити пожежонебезпечну зону?Як визначити пожежонебезпечну зону?

При розміщенні у приміщеннях або зовнішніх установках одиничного пожежонебезпечного обладнання, коли спеціальних заходів проти розповсюдження пожежі не передбачено, зона в межах до 3 м по горизонталі та вертикалі від цього