Кондитерська глазур – дуже популярний напівфабрикат, який використовують при приготуванні різних кондитерських виробів. Глазур'ю покривають торти, пряники, пончики, морозиво, зефір та багато іншого. Глазур використовують для приготування цукерок, кондитерських плиток, фігурок та прикрас.
Глазур у вигляді плиток або "монеток" потрібно розтопити на водяній бані. Якщо ви плануєте покривати нею торт, можливо, при нагріванні потрібно буде додати масу масло або вершки. Це має бути вказано на упаковці. Дзеркальну глазур потрібно просто розігріти в мікрохвильовій печі (до 40 °C, якщо не вказано інше).
Коли людина їсть шоколад, він чує його насичений аромат і відчуває солодкий смак з невеликою гіркуватістю. У шоколадній глазурі більше чується цукор, рослинні жири, яких у продукті більша кількість, перебивають смак та аромат какао-бобів, тому ці два продукти дуже легко відрізнити.
У натуральному шоколаді є 3 основні інгредієнти: цукор; какао-порошок; какао-масло.В результаті вийшла шоколадна глазур, яка повсюдно використовується у кондитерській справі як повна альтернатива шоколаду для виготовлення:
- цукерок та тістечок;
- шоколадних плиток;
- покриття десертів;
- фігурок та прикрас.