Куряча печінка у 100 г містить близько 20 г повноцінного білка, що складає четверту частину добової потреби організму людини. Енергетична цінність цього субпродукту всього 116 калорій.
Куряча печінка містить 1,1 г вуглеводів в 100 г продукту. Калорійність — 172,0 ккал.
Якщо говорити про користь курячої печінки, вона містить найбільше таких мінералів, як селен та залізо, не така жирна та має менше білку. Яловича багата на цинк, фосфор, вітамін В12, вітаміни групи В, А та D. Свиняча ж печінка є лідером за кількістю заліза та білка.
Біодоступність вітамінів і мікроелементів із печінки дуже висока. Згідно з базою даних FoodData Central Міністерства сільського господарства США — Trusted Source, на 100 грамів яловичої печінки містить: 133 ккал 20,35 г білка
Будь-яка печінка багата на залізо, і куряча не виняток: цього важливого мікроелементу у продукті – 17 мг на 100 г. Як відомо, залізо є життєво необхідним для здоров'я людини: воно відповідає за нормальну роботу обміну речовин та транспортування кисню до тканин, а також зі міцні нігті і гарну шкіру.
Куряча печінка – субпродукт смачний, недорогий та простий в приготуванні. Вона є відмінним джерелом поживних речовин, багата на вітаміни та мінерали, які мають величезну користь для організму.
Калорійність курячої печінки на 100 грам в сирому вигляді становить всього 136 калорій. Але скільки їх міститься в тушкованої, смаженої або вареної?