Саме ці горіхи допомагають хворим зміцнити імунітет, здатні привести в норму такі показники, як рівень цукру, холестерину, вилікувати астму, бронхіт, зупинити розвиток інфекційної хвороби, позбутися від дизентерії, кишкового розладу, зміцнити судини.
Вони містять велику кількість корисних жирів, вітамінів, необхідні у здоровому та збалансованому раціоні харчування. Просто не варто їсти більше 20–30 г горіхів за один раз та зловживати ними ввечері, перед сном.
Найкориснішим горіхом вважається волоські, оскільки в них корисних речовин найбільше, а також в них міститься альфа-лінолієва кислота, яка допомагає впоратися з будь-яким запаленням. Як показують недавні дослідження, щоденне вживання волоських горіхів знижує концентрацію деяких біомаркерів запалення.
Горіхи можуть викликати загострення екземи, псоріазу, нейродерміту та інших захворювань. Людям з хворобами шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. Горіхи не можна їсти при коліті, виразці, гастритах, ентрероколітах. Людям з хворобами нирок також не можна їсти горіхи, особливо арахіс.
Знаєте, який горіх найдорожчий? Макадамія. І хоча це пояснюється тим, що їх дуже складно вирощувати, смак і користь цих горіхів цілком виправдовує свою ціну. Горіхи макадамії багаті вітамінами, мінералами, клітковиною та антиоксидантами.
Нижче подано приблизну інформацію про харчову цінність та калорійність горіхів кеш’ю на 100 грамів: Калорії: Приблизно 553 ккал. Кеш’ю є висококалорійним продуктом, що дозволяє надавати організму значну кількість енергії від його вживання. Білки: Близько 18 г.