При цьому, якщо ви відкриваєте молоко, то ультрапастеризоване зберігається стільки, скільки вказав виробник, а стерилізоване 96 годин.3 квіт. 2022 р.
Грудне молоко в холодильнику: до 5 днів при температурі не вище 4°C. У морозильній камері (в холодильнику): до 2 тижнів
У нормальних умовах відкрите молоко зберігається свіжим 3-5 днів, а потім починає скисати. Однак багато любителів цього напою засмучуються, коли напій віддає кислотою вже на другий день після покупки. УНІАН розібрався, чому молоко швидко скисає в холодильнику і що зробити, щоб молоко довше зберігалося.
Молоко найкраще зберігати в скляному або емальованому посуді. Також можна зберігати в пляшках з харчового пластику, тарі з нержавіючої сталі і кераміці. Варто пам'ятати, що молоко вбирає запахи, тому посуд повинна бути щільно закрита. Зберігати молоко в металевому посуді може бути небезпечно.
До реалізації не допускається кисляк з різко вираженим запахом і стороннім присмаком (кормовий, маслянокислий, аміачний, гіркий, спиртовий, пліснявий і хлібний), а також забрудненого, покритого молочною цвіллю, з газоутворенням, порожнечами і щілинами, рідкого і з наявністю виділеної сироватки в кількості більш ніж 5% …
Що таке ультрапастеризоване молоко Ультрапастеризація – термічна обробка молока, яка відбувається при високих температурах – 137-140 градусів. Завдяки цьому гинуть усі мікроорганізми, включаючи ті, які сприяють тому, щоб молоко псувалося.
Ультрапастеризоване зберігається стільки, скільки написано на упаковці. Кисломолочні продукти варто вживати протягом 72 годин.