Зміст:
– якщо варите морс з готового варення, то на вогні треба варити його 3-4 хвилини; – морс із заморожених ягід варимо трохи довше за часом – 10-12 хвилин.
Скільки варитися морс із журавлини?
2Кладемо журавлину в сито/друшляк/кілька шарів марлі і добре розминаємо товкачем або руками. 3Сік, що вийшов, відставляємо вбік, те, що залишилося від ягід — в каструлю, заливаємо холодною водою і на вогонь, цукор туди ж. 4Доводимо до кипіння, кип'ятимо хвилин 10-15.
Як приготувати морс?
Закип'ятіть воду, додайте|добавляйте| цукор і розмішайте. Опустіть макуху від ягід у воду, поставте каструлю на вогонь. Після закипання варіть морс 5-6 хвилин. Дайте морсу трохи охолонути, потім процідіть.
Скільки часу потрібно варити брусничний морс?
Як варити брусничний морс Брусниці перекласти в каструлю, потовкти, віджати сік. Залити брусниці водою, поставити каструлю з брусницею на вогонь і довести до кипіння, кип'ятити 5 хвилин. Процідити морс, додати|добавляти| і розчинити цукор, настояти під кришкою і охолодити.
Як зварити морс на зиму?
Томатний морс на зиму
- Крок 1 із 5. Помідори помити, видалити плодоніжку і розрізати на 2-3 частини.
- Крок 2 із 5. Пропустити помідори через м'ясорубку.
- Крок 3 з 5. Перемелені помідори викласти в каструлю і поставити на вогонь. …
- Крок 4 із 5. …
- Готово!
Jul 31, 2016
У чому різниця між морсом та компотом?
Морс корисніше, ніж компот, тому що ми не виварюємо сік. У морсі використається свіжий сік. Тому сьогодні ми розберемося, як приготувати морс. Видавлюємо сік із свіжих ягід.
Як правильно пити журавлинний морс?
Всі сталеві сміливо можуть пити з журавлини компоти, їсти варення, додавати ягоди в каші. Але найкорисніше робити з неї морс. Щоб не вбити всі корисні властивості журавлини із свіжих або розморожених ягід потрібно зробити пюре. Потім змішати його з водою та пити у вигляді морсу.
Навіщо потрібно пити журавлинний морс?
Журавлиназавдяки високому вмісту вітаміну С – відмінний профілактичний засіб, що зміцнює імунітет і підвищує захисні функції організму. Сироп, сік та морс із цієї ягоди з успіхом використовують для лікування простудних захворювань. Вони мають жарознижувальну, протизапальну і загальнозміцнюючу дію.