І врешті-решт стакан або склянка: більшість кулінарних джерел наводять міру 250 мл (хоча у Вікіпедії чомусь 200 мл) – це дає нам 160 г борошна, причому його треба насипати (не просіювати, не черпати, а саме насипати), потім навіть бажано 1 раз легенько вдарити склянкою до столу, щоб вийшло зайве повітря – тоді буде 160 …
Об'єм склянки зазвичай 200 — 250 см³.
200 грамова склянка = 0,65 * 200 = 130 грамів борошна; 250 грамова склянка = 0,65 * 250 = 162 грами борошна; 300 грамова склянка = 0,65 * 300 = 195 грамів борошна; 350 грамова склянка = 0,65 * 350 = 227 грамів борошна.
1 стакан = 240 мл 3/4 стакани = 180 мл 2/3 стакани = 160 мл
100 грамова склянка = 0.8 * 100 = 80 грамів цукру. 150 грамова склянка = 0.8 * 150 = 120 грамів цукру. 200 грамова склянка = 0.8 * 200 = 160 грамів цукру. 250 грамова склянка = 0.8 * 250 = 200 грамів цукру.
У чайній ложці – 5 г, у столовій ложці – 15 г.
Заходи ваги в грамах: Ложка: Стакан: Банку 0,5 літра: Банку 1 літр: чайна: десертна: їдальня: 200 мл: 250 мл: Сіль: 13: 25: 40: 255: 320: 640: 1280: Булгур: 8: 15: 25: 190: 235: 470: 940: Горох лущений: 8: 15: 25: 185: 230: 460: 920: Крупа …