Скільки часу варити? Домашню курку я варю 3−4 години, півня дорослого — 4−6 годин.21 жовт. 2020 р.
Час запікання залежатиме від ваги тушки: на один кг маси – 45-50 хвилин запікання. Оскільки в мене був домашній півень вагою 1,6 кг, то в мене він запікався одну годину сорок хвилин. В процесі приготування тушку, аби вийшла красива хрустка скоринка, слід періодично змащувати соком, що виділятиметься в процесі.
Варити 1-1,5 години, поки мʼясо не стане м'яким. Якщо у вас мʼясо зі старого півня – потрібно варити ще на 1 годину довше. 6. Окремо відварити локшину.
Курку потрібно варити впродовж 30 хвилин, періодично знімаючи пінку. Через пів години вогонь потрібно вимкнути. В іншу каструлю слід налити холодної води.
Півня варити по 40 хвилин на кожен кілограм ваги: наприклад, великого Півня вагою 5 кілограм варити 3,5 години . Старого Півня варити мінімум по 1 годині на кожен кілограм ваги до м'якості. на холодець варити півня на 1 годину більше.
Розігрійте духовку до 180 градусів та поставте півня з картоплею запікатись протягом однієї години. Аби птиця вийшла рум'яною, розріжте рукав за 10–15 хвилин до завершення запікання. Готового півня перекладіть на велику плоску тарілку або піднос, а поряд викладіть картоплю.
![](https://smachnoho.com.ua/wp-content/uploads/2020/04/481500faaf67eec901377681468574a0.jpg)
![](https://cdn.cookfood.com.ua/images/483/483-42cb6a5bd229a85406a21c48205d6713.png)
Не багато знають, що півня можна смачно приготувати в домашніх умовах, зокрема зварити (як готову м’ясну страву, або для супу або холодцю). Розглянемо докладніше, як і скільки варити півня до готовності в …