Рідка рисова каша, пропорції: 1 склянка рису на 6 склянок води (чи молока). Напівв'язка рисова каша, пропорції: 1 склянка рису на 4,5 склянки води. В'язка рисова каша, пропорції: 1 склянка рису на 3,5 – 4 склянки води. Розсипчастий варений рис, пропорції: 1 склянка рису на 2 склянки води.2 серп. 2023 р.
Традиційно для рису пропорції такі: на 1 склянку зерна береться 2 склянки води.
Найважливіший секрет ідеального рису: щоб крупа в результаті не перетворилася на кашу, а була розсипчастою, не можна перемішувати рис до моменту кипіння. Навіть після того, як він закипить, треба намагатися мінімально його помішувати.
Правильні пропорції рису і води Далеко не кожна господиня знає, як готувати рис, щоб він був розсипчастим і смачним. Традиційно вважається, що на склянку зерен необхідно використовувати 2 склянки води.
Промити рис, відкинути на сито. У кипляче молоко всипати рис, перемішати (щоб уникнути грудочок) і варити на маленькому вогні. Додати сіль і цукор перед вимиканням, перешкодити. Вимкнути плиту і залишити кашу настоюватися на 10 хвилин.
Налийте молоко в каструлю, поставте на плиту і підігрівайте молоко на великому вогні 2 хвилини. Додайте цукор, після чого висипте в молоко рис. Варіть кашу приблизно 7 хвилин на середньому вогні, в кінці додайте корицю. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште на 8 хвилин (каструлю можна укутати).
Рецепт дитячої рисової каші. Рис промити, залити теплою водою в пропорції 1: 2 (на 1 склянку рису 2 склянки води), і залишити на 2 години . Потім зварити рис в цій же воді з невеликим шматочком …