У сосисках та ковбасах близько 1 грама солі на кожні 100 грамів. Приблизно стільки ж у 100 грамах майонезу, а в соусах на його основі може бути й того більше. У сирах, залежно від сорту сиру, міститься до 2 грамів солі на 100 г продукту.
Велика кількість солі від самого початку міститься у продуктах тваринного походження – м'ясі, рибі, яйцях. Наприклад, м'ясні страви, приготовлені без солі, вже містять 3-4 грами. У сосисках та ковбасах міститься порядку 1 грама солі на кожні 100 г продукту.
1,7 г Сир – одне з основних джерел солі на обідньому столі В цілому зміст солі у всіх сортах сиру був досить високим, становлячи в середньому 1,7 г солі у 100 г сирупроте значно варіювалося як у межах різних сортів, так і одного сорту.