Геркулес – це вівсяні пластівці, з яких найчастіше більшість із нас готує кашу. Технологія підготовки продукту значно відрізняється від технології виробництва вівсяної крупи. Спочатку з зерен видаляються висівки, потім крупа пропарюється за високих температурах, щоб час приготування каші в домашніх умовах був меншим.8 лист. 2023 р.
В чому різниця: геркулес і вівсянка Твердження, що між геркулесом та вівсянкою немає жодної різниці, помилкове. Насправді, вівсянка — це незбиране зерно, яке тривалий час відварюють до готовності. Геркулес же, навпаки, напівфабрикат, який готують із термічно обробленої та очищеної вівсянки.
Починаючи свій ранок з вівсянки, ви також приносите багато користі серцю. Завдяки високому вмісту клітковини ця каша допомагає знизити рівень "поганого" холестерину, а ще стабілізує рівень цукру в крові та знижує високий кров'яний тиск. А це відіграє неостанню роль у мінімізації ризиків розвитку серцевих захворювань.
Вівся́на ка́ша (вівсянка) — каша, що готується з вівсяних пластівців (або вівсяного борошна). Рідка вівсяна каша є однією з традиційних страв Великої Британії, зокрема вважається національною шотландською стравою.
Як варити вівсянку на воді
- Доведіть воду до кипіння.
- Додайте у воду вівсяні пластівці і трохи солі.
- Варіть вівсянку на слабкому вогні, постійно помішуючи, до готовності.
- Готову вівсянку можна подавати з медом, цукром, фруктами, горіхами або ягодами.
Швидше за все, ви здогадалися, що вівсянка довгого варіння набагато корисніша за ту, що готується 10 хвилин. Зерна багаті мікро- і макроелементами, а також вітамінами А, В, Е. У свою чергу, геркулес більш насичений за складом, ніж пластівці швидкого приготування, які достатньо залити окропом і вони набрякнуть.
Вівсяні пластівці Геркулес. Розплющені зерна. Вівсяна каша повільно засвоюється, надовго дарує відчуття ситості, налагоджує роботу травної системи, заповнює …