Італійська страва співзвучна з російським «рис» лише з тією відмінністю, що додається суфікс "-tto" і виходить "різотто" – маленький рис. Це одна з найпопулярніших страв, поряд з піцою та пастою.Aug 10, 2021
1️⃣Сортом рису. Для різотто підходить рис, який містить багато крохмалю. Виділяючись при варінні, він оточує кожну рисинку кремовою оболонкою. Традиційні італійські сорти: арборіо, карнаролі, бальдо та віалоне-нано.
Плов повинен бути розсипчастим, а різотто – Кремоподібним. Як бачите, сорт рису дуже важливий; те, що підходить для приготування різотто, абсолютно не годиться для плову. І ще один нюанс – рис арборіо перед приготуванням різотто не потрібно мити.
Різотто (італ. risotto, означає «маленький рис») – страва італійської кухні з рису, з м'яким, вершковим смаком.