Сковіль, або SHU (Scoville heat units) – Це одиниця вмісту капсаїцину в перці. Чим цей показник вищий, тим перець гостріший. Ще в 1912 році американський вчений-хімік Вілбур Сковіл запропонував тест для вимірювання гостроти перців капсікумів, який і назвали його ім'ям сковіл (scoville).Feb 18, 2012
Припустимо, гострота перцю дорівнює 100 сковилів, і щоб перестати відчувати пекучість, необхідно до початкового розчину додати 100 частин води. Чим вище число сковилів, тим гостріше перець. Одиниці шкали Сковілла позначаються SCU. Найпопулярніший гострий соус – Tabasco.
Перець Red Savina – один із найбільш пекучих перців чилі, з коефіцієнтом 580 000 за шкалою Сковілла. Каролінський жнець, найгостріший перець у світі за версією книги рекордів Гіннесса. Пекучість цього виду коливається між 1,15 млн і 2,2 млн одиниць за шкалою Сковілла.
Найгостріший перець в світі:
- "Каролінський жнець" за шкалою пекучості Сковілла в середньому сягає 1569300 одиниць (ЄШС).
- Для порівняння – пекучість перцю халапеньо складає "всього" від 2500 до 8000 ЕШС
- Книга рекордів Гіннеса в 2013 році назвала його найгострішим у світі різновидом перцю-Чілі.