У чому вимірюється гострота перцю?

Сковіль, або SHU (Scoville heat units) – Це одиниця вмісту капсаїцину в перці. Чим цей показник вищий, тим перець гостріший. Ще в 1912 році американський вчений-хімік Вілбур Сковіл запропонував тест для вимірювання гостроти перців капсікумів, який і назвали його ім'ям сковіл (scoville).Feb 18, 2012

Припустимо, гострота перцю дорівнює 100 сковилів, і щоб перестати відчувати пекучість, необхідно до початкового розчину додати 100 частин води. Чим вище число сковилів, тим гостріше перець. Одиниці шкали Сковілла позначаються SCU. Найпопулярніший гострий соус – Tabasco.

Перець Red Savina – один із найбільш пекучих перців чилі, з коефіцієнтом 580 000 за шкалою Сковілла. Каролінський жнець, найгостріший перець у світі за версією книги рекордів Гіннесса. Пекучість цього виду коливається між 1,15 млн і 2,2 млн одиниць за шкалою Сковілла.

Найгостріший перець в світі:

  • "Каролінський жнець" за шкалою пекучості Сковілла в середньому сягає 1569300 одиниць (ЄШС).
  • Для порівняння – пекучість перцю халапеньо складає "всього" від 2500 до 8000 ЕШС
  • Книга рекордів Гіннеса в 2013 році назвала його найгострішим у світі різновидом перцю-Чілі.

Related Post

Як знайти суміжні та вертикальні кути?Як знайти суміжні та вертикальні кути?

Сумежні та вертикальні кути Визначення Два кута, У яких одна сторона загальна, а дві інші є продовженням одна одною, називаються суміжними кутами. Теорема Сума суміжних кутів завжди дорівнює Визначення Два

 Скільки часу варити гарбуз для супу? Скільки часу варити гарбуз для супу?

Зміст:1 Скільки вариться гарбуз приблизно?2 Яка користь від вареного гарбуза?3 У чому користь гарбуза для людини?4 Який має бути гарбуз для супу?5 Чи можна їсти гарбуз у сирому вигляді?6 Скільки