Творцем шаурми вважається Кадир Нурман. Він був турком за походженням, але проживав у Берліні, де у 1972 році і розгорнув свій маленький бізнес – торгівлю смаженим м'ясом, загорнутим у лаваш. Ця страва було приготоване ним за мотивами турецького кебабу, але адаптоване для мешканців Старого Світу, що вічно поспішають.Aug 24, 2018
За однією з версій першою шаурмою був грецький гірос – обсмажене м'ясо з овочами, загорнуте в круглий коржик і полите соусом дзадзики.
Рецепт ситної східної страви був винайдений відносно недавно, в 1972 року. Його творцем вважається турків, який проживав у Німеччині, Кадир Нурман. Він переробив традиційний рецепт національної страви – кебаб.
Шаурма – це арабська страва з пити або лаваша, начинена смаженим на грилі м'ясом, соусом, разом зі спеціями та салату зі свіжих овочів. Для шаурми у мусульманських країнах береться найчастіше баранина, але в територіях далеких від ісламу, готують її з свинини, курятини, індичати, яловичини тощо.