Лікарі говорять про те, що можна сміливо їсти 200 г капусти щодня, це здатне запобігти розвитку багатьох захворювань. Пам'ятайте, що в результаті термічної обробки втрачається частина корисних властивостей. Але брокколі реально вживати і в сирому вигляді (на відміну від цвітної капусти).Apr 3, 2021
Якщо ви хочете максимально зберегти всі корисні властивості овочів, готуйте його на пару: вчені вважають, що так капуста броколі засвоюється найкраще. Якщо є овоч хоча б чотири-п'ять раз на тиждень в салатах або як гарнір, організм очищатиметься і оздоровлюватиметься.
Брокколі благотворно впливає на імунітет, травлення, серцево-судинну систему (зміцнює стінки судин). Вона має протизапальний ефект і є продуктом, який рекомендують вживати для профілактики ракових захворювань.
Подавайте капусту як гарнір до м'яса, робіть з нею салати або вживайте окремо. Допускається посипати капусту сіллю, прованськими травами чи іншими спеціями. Також смачно є брокколі зі сметаною або грецьким йогуртом із гірчицею.