· Жовток можна давати тільки звареним круто. Не потрібно використовувати сіль чи цукор. Достатньо зварити яйце, витягти жовток і добре розім'яти його до пюреподібної консистенції. · Для підгодовування до року можна використовувати тільки свіжі курячі або перепелині яйця.
Найкраще почати давати невеликий шматочок добре звареного курячого чи перепелиного жовтка. Розмір першої порції становить приблизно 1/10 курячого або 1/5 перепелиного яйця. Протягом тижня її можна збільшити до 1/4 і 1/2 відповідно.
Найкраще жовток не давати у чистому вигляді малюку: зазвичай дітки насторожено сприймають нові уподобання. І щоб перестрахуватися, розмішайте відварений жовток у молочній суміші, овочевому супчику, або у пюре.
Як давати дитині жовток Вперше з ним дитині педіатри радять знайомити вже у віці 7 місяців. Якщо у дитини схильність до алергії, то введення до раціону цього продукту варто обговорити з фахівцем. Починають прикорм яйцем із ¼ шт. звареного круто жовтка.