– Сирими яйцями зловживати не рекомендується, бо у яєчному білку міститься білок авідин, — каже Ольга Зайкіна. — Зв'язуючи біотин (вітамін Н) у нерозчинний комплекс авідин-біотин, він перешкоджає його всмоктуванню у кишечнику. При варінні він руйнується і не заважає засвоєнню біотину.
Рекомендується пити сире яйце саме вранці натще. У такому разі воно подіє на організм найбільш позитивно. Завдяки унікальному складу яйце покращує захисні функції організму.
Думки дієтологів з приводу того, скільки ж яєць потрібно або можна їсти на тиждень, часто сильно відрізняються. Згідно з результатами нового дослідження американських учених, опублікованих у медичному журналі JAMA, два-три яйця на тиждень – оптимальний для здоров'я варіант.