Термін зберігання червоного борщу варіюється від 24 до 72 годин і залежить від технології його приготування, а також складу. Три доби (а іноді навіть більше) борщ може зберігатися за умови додавання в нього в процесі приготування лимонної кислоти або столового оцту.
СанПіН (санітарно-епідеміологічні правила і норми) свідчать: зберігання готових охолоджених супів за температури 2-6°С допускається протягом не більш як 2 діб; пастеризованих (прокип’ячених двічі) – до 7 діб; приготованих із використанням консервантів – 5 діб.
Експерти зазначають, що зберігати готову їжу в холодильнику можна до п’яти-семи днів – залежно від того, як обробляється їжа. А продукти в морозилці, наприклад, можуть зберігатися максимально довго.
Визначити, скільки зберігається курячий бульйон у холодильнику, можна тільки з урахуванням його складових: якщо відвар зварено тільки з курки і спецій – 48 годин; якщо в супі є зелень і яйця – 24 години. Через 3 години після охолодження смак юшки помітно погіршиться.