Варених крабів потрібно відправляти на зберігання в холодильник у фользі або в пластиковому лотку з кришкою, а свіжих, накривши тканинним клаптем. Про закінчення терміну придатності морепродукту свідчить тьмяна поверхня. Його одразу потрібно вжити в їжу, а якщо вже є неприємний запах, то слід обов’язково викинути.
Краще розморожувати в холодильнику: це займе більше часу (5-10 годин залежно від розмірів), зате воно відтаватиме рівномірно. При кімнатній же температурі, якщо залишити краба надовго, є певний ризик того, що частини, які найбільше контактують із теплим повітрям, почнуть псуватися.
Якщо немає великої каструлі або хочете зберегти кінцівки цілими, щоб вони мали ефектний вигляд, можна прогріти кінцівки в духовці. Налийте в деко трохи води, покладіть кінцівки краба в прогріту до 150 градусів духовку на 10-15 хвилин.