Шоколадні та кавові лікери можна розбавити молоком або вершками. Ними поливають морозиво. До багатьох фруктових лікерів підходить апельсиновий сік – він не надто солодкий і надає напою свіжості.
Шоколадні та вершкові лікери гармонійно поєднуються з гірким шоколадом, який робить їх менш нудотними. Гарною закускою стануть цукерки з молочною начинкою, наприклад, легендарні “Пташине молоко”. Горіхові лікери краще доповнювати тістечками, добре просоченими сиропами або рясно политими шоколадом.
Тут все ясно, але є кілька нюансів:
- Солодкі лікери подають як дижестив, тобто після основної трапези. …
- При подачі лікер потрібно охолодити до 12-20 градусів. …
- Пити лікери рекомендується з чарок із довгою ніжкою;
- Якщо ви взяли солодкий лікер, то його краще пити з фруктами або ж подавати до чаю і кави;