Зазвичай це різновиди кремчіза. Покриття залишаються відносно м'якими, тому їх не можна брати руками. Декор на них кріпити можна, але потрібно його ізолювати. Зазвичай це робиться так: готовий виріб промазується шоколадом або какао-олією у всіх місцях зіткнення з тортом.
Покриття цукрової картинки нейтральним гелем Нейтральний гель, або кондитерський гель – желеподібний густий склад, прозорий, що не має запаху, але має солодкуватий смак. Він потрібен кондитерам для роботи з ягідним декором, вафельним папером, і, звичайно ж, цукровими картинками, мастикою.
Зображення потрібно змастити нейтральним гелем, я так роблю і на будь-який крем сміливо кладу. Та ніяким гелем не мажу, бо вигляд, як соплями намазали. Зображення і на цукровому і вафельному папері на тонкий шар мастики, або декор гель або мед.