Нарізані перці викладаємо на обробні дошки. Перець поміщаємо в морозильну камеру до повного заморожування. Заморожений перець пакуємо у 2-3 поліетиленові пакети. Або поміщаємо для зберігання в контейнер для заморозки з кришкою.
Перець, призначений для заморозки цілком, ми поміщаємо на плоску поверхню (обробну дошку), покриту паперовим рушником, і відправляємо в морозильну камеру. Приблизно через 2-3 години болгарський перець досить проморозиться і ми зможемо скласти його як пірамідку (вставляючи один в один).
- Перці добре вимити.
- Розрізати на половинки і видалити насіння та прожилки.
- Скласти в пакети один на одного.
- Заморозка перцю на зиму половинками для фарширування готова. Прибрати в морозильну камеру. Приємного апетиту!
Відкинути цілі перці на друшляк і охолодити. Скласти перці стопкою один в один. У такому вигляді помістити перці в морозильник на кілька годин. Потім перекласти в поліетиленовий пакет, щільно зав’язати і прибрати на зберігання в морозильну камеру.