Варені яйця качок можна додавати в салати. Варені качині яйця входять у повсякденне меню англійців. Жовток качиних яєць чудово підходить для приготування локшини. Смажені качині яйця за смаком поступаються курячим.
А ось качині яйця взагалі краще не їсти, тим більше сирими: вони майже завжди заражені сальмонелою, як і качине м’ясо. Особливо це стосується диких качок. І якщо ви вирішили-таки з’їсти качине яйце, то його потрібно дуже довго проварювати, щоб позбутися збудників сальмонели.
Куряче і перепелине яйце є більш дієтичним продуктом: куряче – калорійність 162, перепелине – 158 кКал. Вміст протеїну найбільший у гусей – 14 %. На другому місці – качки (13.7 %), на третьому – перепели та кури (13.1 і 12.8 % відповідно). Лідерами за вмістом вуглеводів є гуси та качки (1.2 %).
Гусячі яйця після закипання варимо в середньому 16 хвилин круто і десь 6 хвилин – некруто. Качині яйця готуємо тільки круто. Для цього після закипання варимо їх протягом 15 хвилин орієнтовно.