Житній хліб (чорний хліб) – хліб з житнього борошна (обійного, обдирного або сіяного). Поширений на Півночі та середній смузі Росії, Білорусії, Латвії, Литві, Німеччині, Фінляндії, Норвегії, Швеції, Данії, Польщі, Україні, Франції, Чехії.
Бородінський хліб – сорт житнього хліба. До складу тіста, крім шпалерного або обдирного житнього борошна, невеликої кількості пшеничного борошна низьких сортів, закваски, солі, входить житній солод, цукор, патока та коріандр.
Види хліба
- Пшеничний хліб Або так званий білий хліб. …
- Змішаний пшеничний або пшенично-житній хліб Для приготування пшенично-житнього хліба використовують пшеничне борошно – не менше 51% від загальної кількості борошна, що використовується. …
- Житній хліб …
- Життєво-пшеничний хліб
Види
- Чорний хліб із сіяного борошна;
- Чорний хліб з шпалерного борошна;
- Чорний хліб з обдирного борошна;
- Житній чорний хліб;
- Заварний чорний хліб.
Dec 5, 2016