Дрібні морські риби, такі як мойва, корюшка, кілька, тюлька, барабулька або султанка, набагато корисніші за великих благородних риб.
Дрібна риба – особливе гастрономічне задоволення! Жирні сардини або мойва, легендарна корюшка, улюблена ароматна чорноморська хамса (вона ж анчоус), барабулька або ставрида – кожна з цих рибок має свій особливий шарм.
Морські види риб, які ідеальні для запікання Найсмачніші страви виходять із хека та морського окуня. Також варто брати скумбрію, ставриду, палтуса, сайру, кефаль, камбалу, тунця, вугра. Найніжніше запечене м’ясо у горбуші, лосося і тріски.
Найдешевшою рибою в магазинах є свіжоморожені хек, минтай, палтус, пікша, тріска і подібні до них.