Як називаються рецептори внутрішніх органів?

Рецептори, що сприймають подразники при безпосередньому контакті з ними, називаються контактними (шкірні, смакові, вісцерорецептори). Рецептори, що не потребують такого контакту з подразником, називаються дистантними (зорові, слухові, нюхові).

Рецептори людини

  • Рецептори шкіри
  • Рецептори м'язів та сухожиль (пропріоцептори)
  • Рецептори зв'язок
  • Рецептори сітківки ока

Основними типами рецепторів є: механорецептори, терморецептори та ноцицептори (больові. рецептори).

Related Post

Які тканини тягнутися?Які тканини тягнутися?

Поліамід, нейлон (nylon, polyamide) – тканина, яка взагалі не тягнеться, дуже зносостійка. Натуральні тканини набагато сильніше мнуться, ніж синтетичні. Виправданням слугує пориста та неоднорідна структура натуральних волокон…. Види тканин, які

Як називається овочева суміш?Як називається овочева суміш?

Асорті. Суміш складається з кількох типів овочів. Готові страви. Інша назва таких сумішей – напівфабрикати. Заморожені овочеві суміші Цвітна капуста або броколі Стручкова квасоля Морква Салатний перець Томати Баклажани Зелений