Контроль якості дезінфекції здійснюють методом змивів. Взяття змивів роблять із поверхонь виробів медичного призначення до проведення дезінфекції та після неї. Взяття змивів виробляють стерильними марлевими серветками розміром 5х5 см, що простерилізуються в паперових пакетах або чашках Петрі.
Контроль якості дезінфекції здійснюється комісією фахівців санітарно-епідеміологічної станції у встановлені терміни або без попередження. Мета таких заходів – звести до мінімуму та запобігти виникненню вогнищ небезпечних інфекційних захворювань серед населення.
Бактеріологічний контроль (його здійснює лаборант або лікар дезстанції) є раптовим для персоналу, який здійснює обробку. Проби відбирають не пізніше 1 години після закінчення дезінфекції….Обробка виробів, що підлягають стерилізації, включає три етапи:
- Дезінфекція,
- Передстерилізаційне очищення,
- Стерилізація.
Jul 8, 2016
При заключній дезінфекції одночасно беруть проби з території ферми у різних напрямках від кутів будівлі та від центру кожної стіни на відстані 5, 10 та 15м (з урахуванням рельєфу місцевості). Усього з прилеглої території відбирають не менше 24 проб.