Як підготувати нову дубову діжку під вино?

Замочування бочки відбувається наступним чином: необхідно налити в неї догори води, закрити пробкою (якщо бочка має текти, нічого страшного, треба доливати її водою 3 рази на добу, поки текти не припиниться), воду в бочці міняти кожні 3-4 дні протягом 3-4 тижнів поки вода не стане чистою та прозорою.

На 1/3 бочку Заповнити окропом і додати харчову соду з розрахунку 2 г на літр води. Щільно закрити отвір і ретельно прокатати бочку, щоб гаряча вода промила клепки. Після цього необхідно злити воду і ретельно промити чистою гарячою питною і потім холодною водою.

Процес вимочування бочки (щоденну заміну холодної води) повторювати доти, доки остання вода не стане прозорою без смаку та запаху. Зазвичай на це йде три-чотири тижні. Воду в бочці бажано міняти не рідше, ніж раз на 2-3 дні.

Перед використанням бочку потрібно вимочити, пропарити, промити. Перш ніж наливати напій у нову дубову бочкунеобхідно її обробити. В іншому випадку таніни та солі, що містяться в деревині, будуть надавати напою специфічний смак, запах та колір.

Related Post

Де можна тримати шиншилу?Де можна тримати шиншилу?

Найкраще шиншили почуваються при температурі в кімнаті близько 20 градусів. При надто низькій або надто високій температурі тварини втрачають активність. Не можна допускати підвищення температури повітря в кімнаті, де міститься

Як окислюється нержавіюча сталь?Як окислюється нержавіюча сталь?

Відомо кілька типів окислення нержавіючої сталі: Охоплює всю поверхню сталі, що перебуває під впливом окислювального середовища. Точкова (виразкова) корозія. Поширюється тільки на певних ділянках поверхні металу. Електрохімічна корозія. Сталь починає