Замочування бочки відбувається наступним чином: необхідно налити в неї догори води, закрити пробкою (якщо бочка має текти, нічого страшного, треба доливати її водою 3 рази на добу, поки текти не припиниться), воду в бочці міняти кожні 3-4 дні протягом 3-4 тижнів поки вода не стане чистою та прозорою.
На 1/3 бочку Заповнити окропом і додати харчову соду з розрахунку 2 г на літр води. Щільно закрити отвір і ретельно прокатати бочку, щоб гаряча вода промила клепки. Після цього необхідно злити воду і ретельно промити чистою гарячою питною і потім холодною водою.
Процес вимочування бочки (щоденну заміну холодної води) повторювати доти, доки остання вода не стане прозорою без смаку та запаху. Зазвичай на це йде три-чотири тижні. Воду в бочці бажано міняти не рідше, ніж раз на 2-3 дні.
Перед використанням бочку потрібно вимочити, пропарити, промити. Перш ніж наливати напій у нову дубову бочкунеобхідно її обробити. В іншому випадку таніни та солі, що містяться в деревині, будуть надавати напою специфічний смак, запах та колір.