На зовнішній бік долоні між великим та вказівним пальцями насипати трохи солі. Далі цими ж пальцями взяти часточку лайма (можна звичайного лимона). Потім злизати з долоні сіль, випити чарку текіли і закусити часточкою лимона. Схема називається «Лізні! Jun 2, 2013
Завдяки світовому кінематографу вживання текіли з лимоном та сіллю стало класичним поєднанням. З келихом подається часточка лайма, на долоню висипається кілька білих кристалів, в які вичавлюється 2-3 краплі фрешу. Все це злизується, після чого залпом випивається текіла. Усе це заїдається залишками лайма.
Класичний прийом текіли полягає у її подачі у вигляді аперитиву, або діжестиву. Важливо! Не рекомендується пити напій під час їди, а також закушувати. Мексиканці, наприклад, люблять застосовувати текілу як ароматичну добавку до кави або чаю.
Blanca ("біла") – витримана не більше двох місяців. Фортеця класичної текіли blanca – 50 градусів. Перш ніж розлити її по пляшках, текілу розбавляють водою до 38 градусів. Пляшка зроблена із міцного товстого скла.