Для того, щоб прибрати запах тину, сома потрібно або залити на пару годин молоком, або водою з додаванням кислого середовища (оцет, лимон, лимонна кислота). Якщо сома коптити, то запаху тину не буде, аромат копчення нейтралізує запах води.17 Mar 2019
Попередньо очищену та потрошену рибу необхідно добре натерти великою сіллю та запакувати в поліетиленовий пакет. Після чого пакет забирається в холодильник на годину. За цей час сіль витягне з риби неприємний запах тину. За годину риба промивається і готується.
– З сома смажу божественні котлети. Раніше робила з хека чи мінтаю – виходили сухі.
Іноді, щоб позбутися запаху тини, досить просто промити рибу під проточною водою. Якщо збираєтесь рибу смажити, є такий спосіб: молоко змішайте у пропорції 2:1 з водою, злегка підсоліть, залийте цим розчином очищену рибу – Філе зі шкірою або стейк, і потримайте 8-10 годин у холодильнику.