Полуниця добре промити під проточною водою. Вологу струсити. З протилежної від плодоніжки сторони ягоди встромити трубочку для коктейлів. За допомогою трубочки видавити плодоніжку, проштовхуючи трубочку в полуниці.
А ще можна вимити ягоди, використовуючи слабкий оцтовий розчин: у воду додається трохи яблучного або виноградного оцту (1 ст. л. на літр) додавши у воду трохи виноградного або яблучного оцту (їдальня на літр), ягоди поміщаються в ємність з приготованим розчином на 3-5 хвилин.
Мити лохину перед тим, як помістити її на зберігання не слід, це сприяє швидкому псуванню ягід. Чорниця чудово переносить заморожування, зберігаючи високі смакові якості більше року за – 17 градусів Цельсія. З синьої ягоди роблять варення та компоти, муси та пастилу, та інші заготовки.
Лайфхак найпростіший. Перш ніж є щойно куплену полуниці, Візьміть ємність, налийте в неї холодну воду, насипте туди солі і все перемішайте. Після цього ягоди можна перекласти у розчин. Через деякий час на ягодах можна буде побачити крихітних білих хробаків.