Зрозуміло, кремові лікери це діжестиви, пити їх можна як у чистому вигляді, із спеціальних чарок ємністю 30 мл, так і в розведеному, з льодом, зі склянок для віскі. Втім, Sheridan, пляшка якого включає дві ємності – з кавовою та ванільно-вершковою рідиною, п'ють по-особливому.
Рекомендації щодо «розведення» є: Вода і лід універсальні в даному випадку, тому що вони лише зменшують міцність, а смак при цьому кардинально не змінюють; Елітні, дорогі лікери розбавляють лише водою без газу; Молочною продукцією можна розбавляти лікери на основі шоколаду, кави, какао або вершків.
Декілька правил:
- Простий метод – до лікеру додається мінеральна вода чи лід. …
- Лід, знижуючи температуру, трохи заглушає аромат.
- Шоколадні та кавові лікери можна розбавити молоком чи вершками. …
- До багатьох фруктових лікеров підходить апельсиновий сік – він не дуже солодкий і надає напою свіжості.
Як п'ють вершковий лікер? В чистому вигляді вершковий лікер подають у лікерних чарках, безпосередньо перед кавою або як дижестив. П'ють повільно, насолоджуючись кожним ковтком. Широко прийнятий і інший спосіб подачі – з кубиками льоду, які пом'якшують солодкість нудотно і розріджують густу консистенцію напою.