Морква обмити, очистити, нарізати кружальцями, залити до половини окропом і довести до кипіння. Потім додати сіль та спеції та припускати у закритому посуді на слабкому вогні. Молоду моркву припускати приблизно 20 хвилин, стару – протягом години. З готовою моркви дати стекти воді.
Допущення – це приготування їжі в невеликій кількості води або бульйону при температурі трохи нижче точки кипіння в щільно закритому посуді. Так, в овочах максимально зберігаються смакові та поживні властивості, при цьому вони не залишаються сирими та добре засвоюються організмом.
змін. Овочі нарізають часточками або кубиками, потім кладуть у посуд шаром не більше 5 см н припускають у невеликій кількості м'ясного бульйону або води з додаванням вершкового масла. При приготуванні овочів із соусом припущені овочі заправляють соусом молочним та прогрівають.