І якщо промивати воду, вона одразу стане каламутною. У цьому випадку є сенс виконувати попереднє промивання. Достатньо залити вівсянку водою та зібрати з її поверхні усі небажані частинки, які спливатимуть. Звичайно, слід кілька разів перемішати вівсянку, щоб позбавитися всіх забруднень.Jan 11, 2022
Але саме це борошно, що є джерелом клейковини, дозволяє отримати в результаті масу, що обволікає, — вона захищає нашу ШКТ від появи ерозії. Оскільки саме це борошно робить вівсянку настільки корисною, промивати її не слід – ви просто змиєте всю користь.
Для скорочення часу після промивання вівсянку необхідно залити рідиною та залишити на ніч. Однак воду вранці потрібно обов'язково злитиоскільки вона вже не підійде для подальшого приготування. Справа в тому, що при замочуванні у зернах зменшується кількістю фітинової кислоти.
Якщо ретельно промити овес, то страва втратить зовнішній «захист» та клейковину. В результаті каша не отримає в'язкої консистенції. Крім того, можуть виникнути проблеми з перетравлюваним продуктом. Таким чином, мити вівсянку до появи біля води прозорості не варто.