Тютюн щільно трамбується пальцем, таким чином, щоб листя було нижче краю стінок чашки. Щільна забивка дає диму трохи менше, ніж на повітряній або на овірі, але при цьому виходить більш яскрава смакопередача. Куріння щільно забитої чаші триває помітно довше і дає близько 1,5-2 годин соло-куріння.
Забивання фанелу краще проводити, закривши отвір великим пальцем. Таким чином ви зможете прокручувати чашу рукою, рівномірно забиваючи її і не засмічуючи при цьому вулканчик. Дуже важливо при палінні на фользі щільно її натягнути. В іншому разі вона може опуститися і закрити собою повітряний отвір.
За допомогою щипців розмістіть всередині девайса розпечене вугілля. Потім основу потрібно накрити кришечкою і також закрити лопаті. Таким чином ми встановили калауд і тепер залишається чекати, коли розігріється тютюн. Цей процес займає приблизно 5-7 хвилин, після чого ви можете пробувати розкурити кальян.
Чим чаша більша, тим, відповідно, тютюну потрібно закладати більше. Ви можете орієнтуватися на те, що якісна забивка передбачає заповнення тютюном приблизно половини від глибини чаші. У середньому для хорошої забивки кальяну потрібно близько 15 грамів тютюну.