Перевірити обраний шматок при покупці можна в такий спосіб: достатньо нагріти, наприклад, запальничкою будь-який гострий предмет і проткнути їм м'ясо. Якщо жахливий запах, шукаємо іншого продавця. Надзвичайно яскравий колір м'яса. Правильна рулька повинна мати трохи рожевий відтінок.
Рулька буває задньої і передній. Задня – краще, передня – Гірше. На першій м'ясистій частині більше, на другий менше.
Брати краще всього, задню частина рульки, тому що вона ніжніша, і не така суха, як передня частина.
Для запікання рулетом свинячу рульку краще вибирати передню (вона хоч і менша, але не така жирна, як задня). Як її обробити, я обов'язково покажу в покроковому рецепті нижче. Кістку, що залишилася, не викидайте (просто покладіть в морозилку до необхідності) – вона приготується для варіння бульйону.